עברית English Magyar

preface_header

אודות

מבקר יקר!

אני מברך אותך בשם הנהלת העמותה על שם קרל לוץ-בודפשט ומצפה לביקורך בחדר הזיכרון ברחוב ואדס 29.

בית זה בשנת 1944 שימש מקלט לאלפי אנשים, בו עברו את תקופת השואה. סיפורו של הבית הוא אפיזודה מפוארת בתבערת העולם הגדולה—הצלת אלפי אנשים, כאשר מאות אלפים גורשו והוכחדו. למקום זה מתייחסים סיפוריהם של אנשים אחדים, שיזמו, ארגנו וביצעו את מבצע ההצלה.

עמותת קרל לוץ-בודפשט נוסדה למען להקים את חדר הזיכרון, כדי להנציח את מעשה הגבורה והתושייה, שאין לו אח ודוגמה.

הדיפלומט השוויצרי קרל לוץ דן עם ממשלת הונגריה בעוז ובקור רוח. הוא נתן קורת גג לפקידי המשרד הארצישראלי, שבוטל על השלטון ולמנהלי 'בית הזכוכית', שרשמו שוב ושוב את אשרות היציאה החדשות. הפעילים הצעירים של התנועות הציוניות, ניצלו את קורת הגג הרשמית, הפיצו את התעודות האוטנטיות והמזויפות והבריחו-הצילו יהודים.

אחרי תפיסת השלטון על ידי ממשלת 'צלב החץ' ב-15.10.1944 'בית הזכוכית' היה ה'אי' היחידי, שבעיצומן של פעולות הטרור הקנה ביטחון יחסי לנרדפים. קשה לתאר עד כמה היו החיים קשים ב'בית הזכוכית'. היה צורך בהמצאות רבות ובעיקר באמונה כדי להתקיים בעומק המרתפים ועליות הגג במשך שבועות וחודשים ארוכים. הסבל והצפיפות גרמו לחיכוכים רבים, אולם הצעירים חלמו על תוכניות שאחר המלחמה ובכך הקלו על המחלוקות. רוב החלומות התגשמו כאשר ב-18 בינואר 1945 יותר מאלפיים יהודים זכו לראות ב'בית הזכוכית' את יום השחרור.

בחדר הזיכרון נאספים ומוצגים פריטים רבים ובפרסומים שלנו מסופר סיפורו של מבצע ההצלה. עד כה זכינו לעזרה רבה בהשגת התעודות והמסמכים. זיכרון השואה לעיתים ממשיך להתקיים בזיכרונם של בני המשפחה והידידים.

אני פונה אליכם בבקשה להעמיד לרשותנו את המידע ואת התעודות (או ההעתקים שלהן) שבידכם כדי לסייע לנו בהנצחת האירועים.

ג'ורג' ואמוש
נשיא עמותת קרל לוץ 

Double click to play music

PREFACE2

אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט